Booking.com

Catalonia Days

Projecte de Ràdio de Simon Harris

per Simon Harris - 5/12/2016

El projecte Catalonia Days serà auto-financiat i, en principi, té el vistiplau del cap de programació de Catalunya Radio.

Si ets un empresari patriota o vols arribar a un públic angloparlant, encara estic buscant esponsors. Posa't en contacte mitjaçant el Formulari de Contacte.


XClonePresentació del Projecte Catalonia Days

Catalonia Days és un àudio-magazín en anglès de cinc capítols setmanals de quinze minuts emesos de dilluns a divendres més un resum setmanal que es pot escoltar els caps de setmana.

Per tant, cada episodi es tracta d'un tema en concret relacionat amb el dia en qüestió i també l'hora i quinze minuts sencers del programa setmanal té una estructura amena i informativa que funciona com un repàs de la setmana a Catalunya. 

Dit això, el concepte central del programa és transmetre la identitat i l'actualitat catalana al món angloparlant responent a dues preguntes: Què ha passat tal dia com avui? i Què està passant avui?

Per exemple, en un episodi emès la setmana del Clàssic entre FC Barcelona i Reial Madrid es podria comentar l'estat de forma dels dos equips, parlar de la rivalitat històrica entre els dos clubs com a representants de Catalunya per un costat i el règim franquista per l'altre i també explicar perquè hi ha tantes estelades en el camp.

Un programa sobre l'exposició de Can Roca actualment en el Palau Robert pot repassar la història recent de la cuina creativa catalana i la figura de Ferran Adrià i després comentar elements de la cuina catalana tradicional que semblen estranys a un estranger i que expliquen les creatives combinacions de sabors en la cuina moderna com podrien ser mar i muntanya o l'ús de xocolata en plats salats.

El dia de l'aniversari de Jaime Gil de Biedma es podria comentar l'ambient literari a Barcelona i perquè tants escriptors escrivien en castellà en els anys seixanta, la repressió sexual durant l'època i finalment parlar sobre Hotel 1898 que abans va ser La Compañía General de Tabacos de Filipinas on Gil de Biedma treballava com gerent.

Les possibilitats són infinites i, a part de ser autor de dos llibres sobre Catalunya en anglès, Going Native in Catalonia (2008) i Catalonia Is Not Spain: A Historical Perspective (2014), porto molt de temps recercant i escrivint sobre els esdeveniments que han passat a Catalunya cada dia, històricament i en l'actualitat. 

També parlaré de política i donaré context històric i cultural als esdeveniments que segurament passaràn a Catalunya durant l'any vinent. El fet de ser britànic em dóna una profunda comprensió, tant de la cultura com de la història, de les diverses identitats del meu país que m'ajuda a explicar el desig per sobirania dels catalans.

Tot i que sóc la veu central del programa compto amb col•laboradors i convidats que parlen de molts temes com poden ser d'altres zones de Catalunya (Delta de l'Ebre, Pirineus, Catalunya Central etc.), aficions i associacions (Cobles de Sardana, Castellers, Boletaires etc.) o oficis (pagesos, científics, professors de llengua etc.).

Com deia el gran antropòleg americà, Clifford Geertz, "La cultura és el relat que expliquem a nosaltres mateixos sobre nosaltres mateixos". Crec que el relat dels catalans mereix ser explicat a la resta del món.Have Something To Say About This Topic?

Do you have a great information to add or an opinion to express about on this topic? Share it!

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.