Booking.com

Sadiq Khan i l'Alcaldía de Londonistàn

per Simon Harris - 22/7/2016

Durant la campanya que va portar Sadiq Khan a l'alcaldía de Londres, hi havia molta polèmica sobre les seves connexions amb grups islamistes, sobretot després que el seu rival Zac Goldsmith publiquès unes acusacions en el Mail on Sunday.


XCloneCampanya Electoral

Sadiq Khan és sobretot un polític i durant la campanya va dir tot el necessari per convèncer els votants de que és un moderat. De fet, quan era un diputat al parlament britànic va donar el seu suport al matrimoni gai que va causar moltes crítiques entre sectors de musulmans radicals.

Dit això, hem d'admetre que no fa gaire, quan era director de Liberty i un advocat pels drets humans va tenir molts contactes amb islamistes. Va intentar eliminar la prohibició d'entrar al pais al radical estatunidenc Louis Farrakhan que ha descrit els jueus com "sangrijuelos" i Hitler com "un gran home". També quan dirigia el comité d'assumptes legals del força dubtós Muslim Council of Britain (Consell Musulmà de Bretanya) va defensar a Dr Yusuf Al-Qaradawi que està a favor dels maltractaments de les dones, les execucions dels homosexuals i els atemptats suïcidi contra Israel.

Si entens bé l'anglès, recomano l'article de Toby Young en El Spectator Is it 'Islamophobic' to draw attention to Sadiq Khan's links with extremists?

I Ara Què?

El reformador musulmà Maajid Nawaz, la persona responsable de l'expressió "esquerra regressiva" per referir-se a progressistes que donen suport a l'islam radical, dóna més detalls en l'article The Secret Life of Sadiq Khan, London's First Muslim Mayor on descriu les connexions de l'excunyat de Khan amb Omar Bakri i Anjem Choudary del grup terrorista al-Muhajiroun. Però, la seva conclusió és que Sadiq Khan és ara un moderat.

Però com diu la exmusulmana i atea holandesa la qüestió amb Sadiq Khan és "com reaccionaràn els islamistes que el van portar al poder quan no compleixi les seves promeses i, encara pitjor, què passarà si les compleix".

El problema per mí, és que tot i que és un moderat, Khan és un musulmà practicant i això implica actituds conservadores i negatives i, a sobre, té el suport de l'esquerra regressiva britànica.

Vergonya Corporal

Un dels primers canvis que ha introduït a Londres és la prohibició d'anuncis que provoquen "body shaming" o vergonya corporal en el transport públic. El seu exemple ha estat un anunci amb una noia en biquini.

Khan diu que aquest tipus d'anunci el preocupa com a pare de dos noies adolescents. Això potser veritat però també contenta feministes radicals i és perfectament consistent amb la llei xaria que demana modèstia en les dones i per tant, contentarà els islamistes.

Trobo aquest tipus de canvi molt preocupant perquè la imposició de xaria comença a poc a poc amb l'ajuda del feminisme i acaba limitant greument les llibertats de les dones. Per trobar un exemple, només hem de buscar imatges de l'Iran democràtic dels anys setanta amb dones feliçes i lliures amb imatges d'avui on les veiem totes vestides amb el burka.

Reacció als Atemptats

La reacció de Khan als atemptats d'Orlando i Niça, com era d'esperar, ha estat de rebuig total a la violència. Després d'Orlando va assistir a actes LGBT i es va solidaritzar amb la comunitat gai que, donat l'actitud dominant en l'islam sobre l'homosexualitat, té molt merit.

Després de Niça, va dir que "Els londinencs estem units amb Niça i tot França en el seu dol" i ha advertit que millorarà els dispositius de seguretat a Londres. Que jo sàpiga, però, tot i que diu coses com "Els terroristes no representen als musulmans moderats" no ha condemnat amb contundència les accions d'ISIS i d'els altres grups radicals.

Com a primer alcalde de Londres musulmà té oportunitat de donar exemple a tot el món. Però el problema és que el Coran si que crida a la gihad violenta i potser Khan té por de perdre el suport dels amics islamistes de la seva joventut.

Si és alcalde de Londres o alcalde de Londonistan només es veurà amb el temps.

Have Something To Say About This Topic?

Do you have a great information to add or an opinion to express about on this topic? Share it!

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.